+31 638534752 / +34 656 459 127

Brillen en Lenzen Goedkoper

 

MADRID – Bij de presentatie van de voorlopige staatsbegroting maakte de Spaanse belastingdienst bekend dat de IVA, de Spaanse btw, op brillen op sterkte en contactlenzen van de huidige 21% verlaagt wordt naar 10%. Hierdoor worden brillen en contactlenzen in theorie dus ook goedkoper in het heel Spanje wat uiteraard goed nieuws is voor bril- en contactlensdragers.

Vóór het jaar 2012 waren brillen ook al goedkoper met een gereduceerd belastingpercentage van 10% maar dat werd toen naar 21% verhoogd omdat men geld nodig had. Nu wil de regering de bril- en contactlensdragers weer tegemoet komen door de IVA te verlagen met 11%. Deze verlaging komt bovenop de verlagingen van de btw die vorige week al bekend werden gemaakt in de cultuursector, en dan met name die van live shows en evenementen, dus wel het stierenvechten maar niet de bioscoop.

 Met de belastingverlagingen wil de Spaanse overheid tegemoet komen aan de wensen van de Spanjaarden en gezien het feit dat het volgens de Spaanse regering economisch beter gaat met het land, kan men zich deze IVA verlaging permitteren. Tegenhangers van de conservatieve regering zeggen echter dat het geld in Spanje toch ergens vandaan zal moeten komen dus men kan er van uit gaan dat ergens anders de btw of IVA weer omhoog zal gaan.
Geschreven door Remco Stoffer
Loading
Delen