+31 638534752 / +34 656 459 127

Britse toeristen nemen koffers vol met medicijnen terug naar Engeland

Britse toeristen nemen koffers vol met medicijnen terug naar eigen land vanaf de Costa Blanca

ALICANTE – Britse toeristen die van de Costa Blanca terug naar huis gaan nemen onverwachte souvenirs mee naar huis, hun koffers zitten vol met medicijnen die men in Spanje zonder voorschrift kan kopen. De generische medicijnen ibuprofen en paracetamol zijn de populairste want zij kosten in Spanje tussen de 2 en de 3 euro, een koopje ten opzichte van de 6 euro in Groot-Brittannië.

Een ander koopje voor de Britten is de Ventolin inhalator die in Spanje 3,90 euro kost terwijl hij thuis 12 euro kost. Crèmes op basis van steroïden, middelen tegen een hoge bloeddruk en diabetes en anticonceptiva staan ook hoog op het verlanglijstje.

Maar het zijn niet alleen de Britten die op zoek zijn naar koopjes, ook de Scandinaviërs en Fransen zijn goede klanten bij de apothekers. Ook veel Nederlanders en Belgen kopen hun medicijnen goedkoper in Spanje en nemen deze in grote aantallen mee terug naar eigen land.

In de populairste vakantieplaatsen is 50% van de klanten van buitenlandse oorsprong en bij hun terugkeer naar huis nemen zij hopen medicijnen voor zichzelf, familie en vrienden mee. Om te voorkomen dat zij worden doorverkocht geven een aantal apothekers nog maar 5 stuks van een medicijn mee.

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen

Loading
Delen