+31 638534752 / +34 656 459 127

KONINGSDAG

Dit is een bericht van 2017, de data van de feestelijkheden dit jaar (2018) zijn mij nog niet bekend.

MADRID – Komende donderdag 27 april is Koning Willem Alexander jarig en dat moet gevierd worden, ongeacht waar je woont. Terwijl Nederland te maken heeft met slecht weer hebben de Nederlanders die in Spanje wonen of daar op vakantie zijn meer geluk met zon en lekker warme temperaturen. Hieronder een kort overzicht van enkele evenementen die op Koningsdag gevierd worden in Spanje. Uiteraard zal de lijst niet compleet zijn dus als je nog tips hebt, meld dit dan als een reactie of op Facebook en Google+.
Catalonië
Barcelona // Het Rembrandt Cafe Barcelona in samenwerking met de NVBCN (Nederlandse Vereniging Barcelona en omstreken) organiseren dit jaar een Koningsdagfeest op donderdag 27 april vanaf 18 tot 02.30 uur in de Beach House L’Escamarlà, gelegen aan de Passeig Marítim del Bogatell 40. Er zullen optredens zijn van DJ Maurice, bekend van de Skihut en de Nederlandse zanger el Bolista. Entreeprijs is 5 euro inclusief een drankje. Uiteraard wordt iedereen verzocht in het oranje te komen.
Barcelona // De Kring Nederlands Bedrijfsleven in Barcelona organiseert dit jaar een Koningsdagborrel op donderdag 27 maart vanaf 19.30 uur in Boor Restaurant & Beach Club, gelegen aan de Platja de la Nova Mar Bella. In de pianobar kan gedanst worden terwijl je geniet van oranje-cocktails, bitterballen en haring of lekkere Spaanse hapjes en paella.
Costa Dorada, Altafulla // Dit jaar wordt de Koningsdag weer georganiseerd door de Nederlandse Club Tarragona maar op een andere locatie dan in 2016. Dit jaar vindt de Koningsdag aan de Costa Dorada plaats op het terras van de Bond Beach Bar in Altafulla met veel festiviteiten, Hollandse lekkernijen, vers gemaakte stroopwafels en een kleine vrijmarkt. LET OP: Dat gebeurt echter niet op de 27e maar op zondag 30 april.
Comunidad Valenciana
Valencia // De Nederlandse Zakenkring in Valencia organiseert de Koningsdag in hun stad. Deelnemers (tegen betaling) kunnen op zaterdag 29 april om 13.30 uur verzamelen op het plein voor het stadhuis (Plaza del Ayuntamiento) in Valencia. Er wordt een vrijmarkt gehouden, er is muziek, er is eten zowel Spaans alsook Nederlands en er zijn nog veel meer activiteiten.
Valencia // Ook in de stad Valencia wonen Nederlanders en dat worden er steeds meer. Ook zij willen graag Koningsdag vieren en eigenlijk zijn ze daar al mee begonnen afgelopen 22 april. Deze week echter zal er feest zijn op 28 april vanaf 20.000 uur in de Dodo Wear & Lounge tijdens de Valencia Koningsdag gevolgd door een extra feestje voor de kinderen op zaterdag 29 april.
Costa Blanca, Guardamar // Op donderdag 27 april organiseren El Pez Oro en Bistro Vivaldi de Koningsdag in de kustplaats Guardamar. Dit jaar vindt het oranje feest plaats op het evenemententerrein aan de CV895 (Lemon Road) tegenover Restaurant Manolo. Tussen 10 en 16.30 uur kunnen bezoekers genieten van een vrijmarkt, diverse kramen, een DJ en entertainer, tombola, Nederlandse snacks en haring, kibbeling en broodjes etc.
San Fulgencio-La Marina, Costa Blanca // Voor alweer het negende jaar zal Petra’s Lunchroom in samenwerking met de supermarkt Hollands Welvaren de Koningsdag organiseren. Iedereen is welkom tussen 10 en 18 uur waarbij men kan genieten van een dag vol met leuke ideeën, diverse eet- en drankstanden, kraampjes en live optredens. Dus kom donderdag 27 april naar het winkelcentrum Bahia de las Dunas in San Fulgencio-La Marina.
Costa Blanca, Benijófar // De Nederlandstalige Business Club Costa Blanca organiseert ook dit jaar weer de Koningsdag op donderdag 27 maart tussen 10 en 18 uur in het park van Benijófar. Volgens eigen zeggen is dit het grootste oranjefeest van de Costa Blanca en wordt het dit jaar georganiseerd in samenwerking met Supermercado Diferente, Restaurante Finca la Vuelta en de Hollandse Bakker.
Costa Blanca, El Campello // Club Centro is een Sociëteit, gevestigd in Coveta Fumá, gemeente El Campello waar elk jaar een Koningsdag gevierd wordt. Ook dit jaar zal op donderdag 27 april vanaf 11 uur alles in het teken staan van de Koning, het Koningshuis en de kleur oranje.
Andalusië
San Pedro de Alcántara, Marbella // Bij de Plaza de la Iglesia in de Bar Bistro El Vecino wordt een vrijmarkt gehouden. Verder staat er een lucht springkasteel voor de kleintjes en is er vanaf 14.00 uur tot ongeveer 20.00 uur live muziek met voornamelijk Nederlandstalige muziek. Uiteraard zijn er allerlei Hollandse hapjes verkrijgbaar en staan er op diverse plekken barren.
Costa Bella, Marbella // Bij het Elvira strand bij Siroko Beach. Er zijn afwisselend optredens van live artiesten en DJ’s. Uiteraard ook hier allerlei Hollandse lekkernijen. Als je in oranje, rood, wit of blauw komt en opvallend genoeg gekleed gaat dan maak je kans op een leuke prijs.
Torremolinos, Costa del Sol // Op donderdag 27 april zal er een Koningsfeest zijn in eetcafé de Brabander in La Carihuela, Torremolinos. Gelegen aan de boulevard en met zeezicht kun je daar genieten van oranje tompoezen met koffie, een gratis make over, barbecue en live muziek.
Torremolinos, Costa del Sol // In Carihuela bij het plein met de fontein zal ook een feestje gevierd worden “feest op het plein” Koningsdag 2017. Er zijn hier diverse optredens van o.a. Gypsy Bros, Gösta, Kobus Engels en Mike Sanders. Iedereen is welkom tussen 15 en 20 uur.
Marbella, Costa del Sol // Ook bij Nikki Beach is het “Dutch Day” op donderdag 27 april vanaf 12 uur ‘s-middags. Genieten van een Koningsdag met de cocktail in een hand, een kroket in de ander en dat alles op het strand van Marbella.
Mijas Costa, Costa del Sol // Bij de Millennium Cocktail Bar zal vanaf 18 uur ook een Koningsfeest plaatsvinden met live optredens en veel meer.

Geschreven door Remco Stoffer

Loading
Delen