TEL: +31 638534752 / +34 656459127 Email: info@costablancahomes.eu BTW ID NL001215900B28

Semana Santa

By in Berichten with 0 Comments

MADRID – Wie vandaag vrijdag of gedurende de komende week de weg op gaat in Spanje moet goed opletten want het zal druk worden. Met name langs de kuststreek en de bergen waar de Spanjaarden nog willen gaan skiën wordt veel verkeer verwacht. De Spaanse verkeersdienst DGT verwacht dan ook bijna 15 miljoen voertuigen op de Spaanse wegen.

De DGT heeft de Paas verkeersdrukte in twee delen opgesplitst. Deel een begint deze vrijdag 7 april vanaf 15.00 uur en loopt tot komende zondag middernacht en deel twee begint woensdag 12 april en zal eindigen op maandag 17 april middernacht. In totaal verwacht men meer dan 14,8 miljoen voertuigen op de Spaanse wegen, dat is 6% meer dan het afgelopen jaar.

Om het verkeer in goede banen te laten lopen zal de Spaanse verkeersdienst meer dan 1.800 verkeerscontroles gaan uitvoeren waarbij gecontroleerd wordt op alcohol- en drugsgebruik en op het juiste gebruik van de autoriemen, ook op de achterbank. Er zullen in heel Spanje 3.000 extra agenten worden ingezet die in auto’s en op vaste plaatsen het verkeer in goede banen zullen gaan begeleiden. Daarnaast heeft men de beschikking over 12 helikopters die de wegen van bovenaf controleren.

Traditie

De Paasweek (Semana Santa) is traditiegetrouw elk jaar een van de drukste zoniet de drukste periode op de Spaanse wegen. Veel Spanjaarden gaan naar de kustplaatsen om te genieten van het (hopelijk) mooie weer en het strand terwijl anderen weer naar de bergen vertrekken om te genieten van de skipistes. Ook grote steden hebben het vaak drukker vanwege de Semana Santa processies, en dan met name in de Comunidad Valenciana en Andalusië.

Ongelukken

De vele auto’s op de wegen zorgen er echter wel altijd weer voor dat er ook veel ongevallen plaatsvinden waarbij helaas ook altijd te veel doden te betreuren zijn. Gedurende de Semana Santa in 2016 overleden er maar liefst 41 personen in 30 dodelijke ongevallen. Ga je dus de weg op de komende week, let dan extra goed op.

Geschreven door Remco Stoffer

Loading
Share This