TEL: +31 638534752 / +34 656459127 Email: info@costablancahomes.eu BTW ID NL001215900B28

Vliegtuig op de snelweg

By in Berichten with 0 Comments

 

BARCELONA – Een piloot van een sportvliegtuig heeft deze zondag een noodlanding moeten maken omdat de motor was uitgevallen. De piloot moest het vliegtuig aan de grond zetten en dat deed hij op de AP-7 snelweg nabij de gemeente Cardedeu, provincie Barcelona. Gelukkig kon de piloot voorkomen dat hij op het wegdek zelf landde en zette hij het kleine eenmotorige vliegtuig neer op een parkeerplaats/rustplaats naast de snelweg.

Volgens de Spaanse verkeersdienst (en dus niet de vliegdienst) gaat het om een twee tot vier inzittenden grote vliegtuigje welke op geen enkel moment het verkeer wat op de AP-7 reed in gevaar heeft gebracht. De piloot kon op tijd het vliegtuig pal naast de snelweg op een rustplaats neerzetten waardoor het verkeer geen hinder ondervond van deze vreemde gewaarwording.

De landing gebeurde rond 14.30 uur op de AP-7 ter hoogte van de gemeente Cardedeu (Barcelona). Aan boord waren twee ervaren piloten wat er waarschijnlijk voor gezorgd heeft dat de landing vlekkeloos ging. Op zo’n 800 meter hoogte stopte de motor en moesten de piloten de beslissing nemen om op de snelweg te landen.

Na de landing moest het vliegtuig zo’n zes uur aan de grond blijven voordat deze weggehaald kon worden door een speciale vrachtwagen. Dit zorgde uiteindelijk voor lange files omdat je natuurlijk niet elke dag een vliegtuig langs de snelweg ziet staan.

Loading
Share This