Meer info?Bel nu!

Een NIE-nummer online aanvragen

By in Berichten with 0 Comments

neue_NIE_MusterEen NIE-document met als bedoeling langer dan 3 maanden in Spanje te verblijven, kan niet meer bij het Consulaat in Amsterdam worden aangevraagd. U moet dit persoonlijk in Spanje doen of wij doen dit met een volmacht.

 

Onderstaande handelingen zijn alleen voor KOOP / HUUR klanten van Costa Blanca Homes.eu

Wat fijn is, is dat vooraf via internet de afspraak voor dag, plaats en tijd kan worden gemaakt ( wordt toegewezen ) en alle formulieren online kunnen worden ingevuld. Costa Blanca Homes.eu heeft de mogelijkheid dit via internet bij het desbetreffende politiebureau / vreemdelingendienst in Spanje te doen. Zelfs het betalingsbewijs van de leges voor betaling bij de bank,  wordt via de link geregeld. De periode tussen afspraak maken voor aanvraag en inleveren op politiebureau bedraagt nu enkele maanden, maar verschilt per seizoen en streek. Na inleveren van de papieren op het politiebureau in Spanje op de afgesproken uur, plaats en datum,  krijgt u nu tijdens de Coronatijd direct het NIE mee. Een eenvoudig verzoek tot aanvraag via email naar info@costablancahomes.eu is voldoende.  Costa Blanca Homes.eu doet dit tegen een vergoeding van € 99 ex BTW per persoon.

Bent u niet in de gelegenheid om naar Spanje te komen, dan kunnen wij met een volmacht dit hele traject doen ( Formulieren invullen – Afspraak bij de Vreemdelingen Politie – Betaling bij de Spaanse bank – Persoonlijk uw NIE ophalen ) Afhankelijk of het Spaanse kantoor een beëdigde Spaanse vertaling verlangt, kost dit €250 ex BTW. Zelf moet u in Nederland een volmacht voor mij bij een Notaris laten maken ( prijs opvragen ) samen met uw ID / Paspoort en kopie hiervan naar de balie van een Rechtbank in de buurt voor een Apostille ( verklaring van echtheid € 21 ) en stuurt de papieren per aangetekende post, liefst per koerier, naar ons. De NIE stuur ik dan per email naar u op.

Bent u tijdelijk in Spanje ( vakantie – overwinteren e.d. ) dan is er de mogelijkheid om hier bij de Notaris een volmacht te maken zodat ik op elk moment dat er een plek vrijkomt, ook al bent u hier niet, de NIE voor u te krijgen. U dient dan wel persoonlijk, samen met mij naar de Notaris te gaan om de volmacht te tekenen. Dit gaat op afspraak. Dit kost inclusief ALLE kosten en documenten ( dus ook leges, aanvraag NIE, NIE ophalen, meegaan naar Notaris) € 299 ex BTW per persoon.

U kunt het NIE-nummer maar beter hebben, want het wordt voor echt alles gevraagd. Bankrekening openen, Internet/TV aanvragen, Nutsvoorzieningen op naam zetten, verzekeren, alles wat met autorijden te maken heeft,  enz. enz.. Dit zeer persoonlijke nummer houdt u uw hele leven, het is dus een soort BSN nummer zonder financiële gevolgen voor Nederland. Dit is uitsluitend een Spaanse, binnenlandse aangelegenheid.

Niet te verwarren met resident worden, dit is een hele grote stap met zeer grote gevolgen voor u persoonlijk. Eenmaal uitgeschreven uit Nederland bestaat u ook niet meer. Uw ziektekosten verzekering vervalt en de aanvraag tot Spaans resident kan even duren, dus niet te hopen dat u niets overkomt ondertussen. Dus niet te snel uitschrijven. Resident worden heeft verstrekkende gevolgen. Raadpleeg dus een goed jurist/notaris gespecialiseerd in het Spaanse recht en belastingstelsel.

Costa Blanca Homes.eu kunt u hierin totaal belangeloos adviseren inzake een goed kantoor met Nederlands sprekende medewerkers.

Voor al deze bovengenoemde zaken kunt u het makkelijkst via dit emailadres contact opnemen:   info@costablancahomes.eu.
Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk een passend antwoord geven.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW / IVA.

Loading
Share This