+31 638534752 / +34 656459127

Een NIE-nummer online aanvragen

neue_NIE_MusterEen NIE-document met als bedoeling langer dan 3 maanden in Spanje te verblijven, kan niet meer bij het Consulaat in Amsterdam worden aangevraagd. U moet dit persoonlijk in Spanje doen. Wat fijn is, is dat vooraf via internet de afspraak voor dag, plaats en tijd kan worden gemaakt ( wordt toegewezen ) en alle formulieren online kunnen worden ingevuld. Costa Blanca Homes.eu heeft de mogelijkheid dit via internet bij het desbetreffende politiebureau / vreemdelingendienst in Spanje te doen. Zelfs het betalingsbewijs van de leges voor betaling bij de bank,  wordt via de link geregeld. De periode tussen afspraak maken voor aanvraag en inleveren op politiebureau bedraagt nu ongeveer 2 maanden, maar verschilt per seizoen en streek. Na inleveren van de papieren op het politiebureau in Spanje op de afgesproken uur, plaats en datum,  krijgt u nu tijdens de Coronatijd direct het NIE mee. Een eenvoudig verzoek tot aanvraag via email naar info@costablancahomes.eu is voldoende.  Costa Blanca Homes.eu doet dit tegen een vergoeding van € 99 per persoon.

U kunt het NIE-nummer maar beter hebben, want het wordt voor echt alles gevraagd. Bankrekening openen, Internet/TV aanvragen, Nutsvoorzieningen op naam zetten, verzekeren, alles wat met autorijden te maken heeft,  enz. enz.. Dit zeer persoonlijke nummer houdt u uw hele leven, het is dus een soort BSN nummer zonder financiële gevolgen voor Nederland. Dit is uitsluitend een Spaanse, binnenlandse aangelegenheid.

Niet te verwarren met resident worden, dit is een hele grote stap met zeer grote gevolgen voor u persoonlijk. Eenmaal uitgeschreven uit Nederland bestaat u ook niet meer. Uw ziektekosten verzekering vervalt en de aanvraag tot Spaans resident kan even duren, dus niet te hopen dat u niets overkomt ondertussen. Dus niet te snel uitschrijven. Resident worden heeft verstrekkende gevolgen. Raadpleeg dus een goed jurist/notaris gespecialiseerd in het Spaanse recht en belastingstelsel.

Costa Blanca Homes.eu kunt u hierin totaal belangeloos adviseren inzake een goed kantoor met Nederlands sprekende medewerkers.

Voor al deze bovengenoemde zaken kunt u het makkelijkst via dit emailadres contact opnemen:   info@costablancahomes.eu.
Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk een passend antwoord geven.

Share This