Meer info?Bel nu!

Voor Lange Termijn Huren In Spanje

By in Berichten with 0 Comments

Huren voor lange termijn ( 12 maanden en langer ) in Spanje. Soms lijkt het dat mensen denken dat je totaal onvoorbereid voor een lange tijd even naar Spanje kan verhuizen, als was het een lange vakantie.  Niets is minder waar. Net als in Nederland kun je ook niet maanden van te voren naar een woning gaan kijken en vragen of je het 4 maanden later kan huren. De woningen die NU te huur staan, kunt u NU huren.

Worden de woningen niet snel verhuurd, dan kan de eigenaar besluiten het in de winterverhuur te doen en hierna zelfs in de vakantie verhuur. Dus een woning staat nooit lang leeg. U moet er snel bij zijn. Om te huren eisen de verhuurkantoren dat er eerst bezichtigd wordt, dit om teleurstelling te voorkomen. Een serie foto’s kan nooit helemaal de werkelijkheid weergeven. Dit houdt in dat u eerst naar Spanje moet om te  bezichtigen om te kunnen huren. Hier kan alleen van worden afgeweken indien u  het gebied of de wijk/complex al goed kent  en bereidt en in staat bent om vele maanden huur en borg vooruit te betalen.

Costa Blanca Homes is intermediair, wij hebben de contacten en contracten tussen diverse professionele verhuurkantoren en de eigenaren, c.q. investeerders. Wij vragen de gegevens op plus de originele foto’s en hebben toestemming om deze te gebruiken. Wij regelen de bezichtiging, communicatie met de eigenaar/verhuurder, controleren het huurcontract en zijn aanspreekpunt. Alle verhuur kantoren rekenen kantoorkosten, dit verschilt per woning maar is meestal een hele maandhuur. .

Indien u besluit om de woning van uw keuze na de bezichtiging te huren, gaat u naar het verhuurkantoor waar men u vraagt om een bedrag te betalen om de woning van de markt te halen en het huurcontract op te stellen. Dit bedrag wordt naderhand verrekend. U krijgt hiervoor een ontvangstbewijs. U krijgt hierna bericht dat het contract klaar ligt om te ondertekenen. Het contract wordt veelal in het Spaans en Engels opgesteld. Bij deze fase dient u een borg ( deposit ) te overhandigen gelijk aan 2 maanden huur, bij zeer luxe villa’s kan een afwijkende borg worden gevraagd. De eigenaar bepaalt de hoogte van de borg en huur. Deze borg krijgt u retour bij het einde van het huurcontract, eventueel onder inhouding van achterstallige huur of schade aan de woning, c.q. inventaris. Het bedrag wat u na de bezichtiging heeft betaald wordt verrekend met de eerste maand huur en u krijgt de sleutels. Voor alle gedane betalingen krijgt u een ontvangstbewijs. Hierna betaalt u per maand de huur via het bankrekeningnummer wat in het huurcontract staat. In Spanje is dit iets later dan in Nederland, namelijk voor het einde van de eerste week van de nieuwe maand. Houdt u er rekening mee dat niet in alle woningen huisdieren zijn toegestaan. Soms zijn hier extra kosten aan verbonden. Vraag hiernaar voor de bezichtiging, anders is al het werk voor niets.

Een NIE-nummer is onmisbaar en eigenlijk een eis, en nodig voor de meeste handelingen bij wonen, een Spaanse bankrekening is nodig voor het betalen van de huur en de betaling van de nutsvoorzieningen. Net als in Nederland wil de eigenaar weten of u in staat bent om aan uw verplichtingen te kunnen blijven voldoen, dus een bewijs van inkomen of kapitaal is nodig, evenals een kopie van paspoort of identiteitsbewijs. Alvorens deze documenten naar de eigenaar en /of sleutelhouder gaan, worden ze door ons kantoor van een watermerk voorzien om oneigenlijk gebruik te voorkomen. Alhoewel wij de aan ons gezonden documenten voorzien van een watermerk, kunt u via onderstaande link ook zelf al de nodige maatregelen treffen.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/identiteitsfraude/vraag-en-antwoord/veilige-kopie-identiteitsbewijs

De aanvraag voor het NIE-nummer is eenvoudig met onze aanvraagservice. Wij kunnen met de door u aan ons verstrekte gegevens via internet met de centrale in Madrid een afspraak maken op het voor u bepaalde kantoor ( afhankelijk waar u gaat verblijven ). Er wordt een datum en tijdstip afgesproken. De wachttijd is nu ongeveer 2 maanden, maar verandert per seizoen. Tevens wordt het betalingsbewijs ingevuld waarmee u direct naar een Spaanse bank kunt om de leges te betalen ( nu ong. € 10 ). Als laatste wordt het NIE-aanvraag formulier ingevuld. De totale procedure kost € 99,00 ex BTW p.p. Een aanvraag via het Consulaat in Amsterdam kan alleen nog voor zaken waarbij u niet langer dan 3 maanden in Spanje wilt verblijven of andere redenen. Met het NIE-nummer kunt u snel een Spaanse bankrekening openen en tevens TV-Internet-telefoon enz. aanvragen en uw auto laten overzetten. Wij kunnen u hierin adviseren.

Loading
Share This