Meer info?Bel nu!

INTERNET IN SPANJE

By in Berichten with 0 Comments

Internet in Spanje

Neem onderstaande niet als advies maar uitsluitend als algemene informatie.

Internet in Spanje

Een aantal grote marktpartijen als Movistar (voorheen Telefonica), Orange en Vodafone zijn actief op het gebied van vast internet (ADSL) en mobiel internet (via het GSM netwerk). Er zijn meer aanbieders, maar die maken dan vaak weer gebruik van het netwerk van een van eerdergenoemde bedrijven. In de grote steden zijn er ook kabelnetwerken, maar gezien onze locatie laat ik die buiten beschouwing.

Alles in het Spaans?
Tja, raar voor ons misschien, maar Spanjaarden zijn niet gewend om andere talen te spreken. Ook bij grote bedrijven of drukke toeristische gebieden is Spaans meestal de enige taal die men spreekt. Dus voor een ADSL abonnement zult u dat in uw beste Spaans moeten doen. Vaak is het erg moeilijk om iemand aan de lijn te krijgen die Engels spreekt, en als dat al lukt, is dat vaak van een bedenkelijk niveau. Op een Engels e-mailtje wordt zelden gereageerd, maar dat doen ze op Spaanse mails trouwens meestal ook niet.

Prijzen
Toen ik deze pagina schreef was de bedoeling hier een uiteenzetting te geven van alle abonnement- en prepaid vormen. Maar dat is niet te doen, het zijn er teveel en bovendien veranderen de prijzen constant. De grote aanbieders houden elkaar goed in de gaten en bieden allemaal concurrente prijzen aan. Het beste is te kijken op de websites van de diverse aanbieders. Zie onder.

• Movistar: (merknaam van Telefonica), de grootste aanbieder voor internet, vaste en mobiele telefonie in Spanje. Tevens beheerder van het netwerk. Zij bieden telefoonlijn+adsl vanaf ca. 35 euro per maand plus BTW. Ook een pakket van internet+vaste lijn+mobiel is mogelijk. Zo´n pakket heet Fusion.

• Vodafone: vooral zeer voordelig in combinatie met een mobiel abonnement. U krijgt dan de ADSL gratis erbij, u betaalt dan alleen vast recht voor de vaste lijn (15 euro p.m. plus BTW).

• Orange: ook hier geldt, vooral voordelig als u alles neemt, vaste lijn, mobiel plus internet.

Volgende keer wat alternatieven voor het internet.

Loading
Share This